Макарони з сиром
Зваріть макарони, відповідно до інструкції на упаковці. Для соусу розтопіть вершкове масло (1/2 пачки), додайте 4 столові ложки борошна, збийте все це, додайте близько 2,5 склянки молока або вершків і збийте ще раз. Додайте в соус спеції, збиті яєчні жовтки (2 штуки) і тертий м'який сир. Поставте соус на середній вогонь на кілька хвилин, помішуйте. Залийте соусом макарони і поставте їх в духовку на 10 хвилин або до утворення золотистої скоринки. Після приготування можна посипати страву тертим сиром.
Італійський омлет фріттата
Розігрійте духовку. Змішайте у великій мисці 8 яєць, 1/4 склянки молока, сіль і перець.
На середньому вогні в чавунній сковороді обсмажте 3 скибочки бекону. Додайте до них 1/2 нарізаної цибулі, чашку помідорів чері і жменю цвітної капусти або листя Мангольд. Варіть близько 30 секунд, а потім влийте на сковорідку яєчну суміш. Посипте зверху тертим сиром. Спочатку 30 секунд потримайте омлет на плиті, а потім поставте його в розігріту духовку і запікайте 10 хвилин.
Картопляне пюре
Зваріть близько 8 маленьких картоплин на повільному вогні. У мисці міксером змішайте 1/2 чайної ложки солі, перець, часниковий порошок, 1/2 склянки сметани, 1/2 склянки тертого сиру і 1/4 чашки несолоного вершкового масла. Додайте зварену картоплю в миску з іншими інгредієнтами і перемішайте на середній швидкості до кремової консистенції.
Подавайте.
Тушкована яловичина
У великій мисці змішайте 1/4 чашки борошна, сіль і перець. Очистіть яловичину від зайвого жиру і сухожиль і наріжте на кубики. Покладіть м'ясо в борошно, перемішайте і відкладіть в сторону.
У сковороді з товстими стінками розтопіть вершкове масло. Очистіть м'ясо від зайвої борошна і додайте його в сковороду. Смажте 4-5 хвилин.
У каструлі змішайте цибулю, перець, сіль, томатну пасту і залиште на вогні на 2 хвилини. Додайте борошно, що залишилося і знову варіть, помішуючи, 1 хвилину. Додайте сухе червоне вино і варіть до тих пір, поки суміш не загусне, приблизно 3 хвилини.
Потім покладіть м'ясо в каструлю з сумішшю, додайте бульйон, лавровий лист, чебрець і перемішайте. Збільште вогонь до максимуму і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть на повільному 1 годину. Наріжте моркву, селеру, картоплю і додайте їх в каструлю. Варіть все на повільному вогні, помішуючи, поки овочі і м'ясо не стануть м'якими.
Зніміть м'ясо з вогню, додайте зелений горошок і подавайте.
Пишні млинці
Насамперед нам потрібно розбити 3 яйця і акуратно відокремити білки від жовтків, збити білки з додаванням щіпки солі. Щоб білки краще збивалися, яйця потрібно брати холодними.
Потім змішайте жовтки з корицею, цукром, ваніліном і содою, збийте все віночком і частинами додавайте 2 склянки 10% -них вершків і 2 склянки борошна. Вимісити тісто до однорідності. Обережно з'єднайте з тестом збиті білки.
Виливайте ополоником на середину добре розігрітій пательні порцію тесту - така кількість, щоб млинці не розтікається і залишалися в діаметрі 10-12 см. Обсмажуйте млинець з двох сторін. Подавайте з медом, кленовим сиропом або варенням.