Що нам знадобиться для приготування помідорів по корейськи:

  • 2 кілограми помідорів;
  • 4 штуки болгарских перців (можна взяти зелений, жовтий, щоб додати кольорів до нашої страви;
  • 1-3 штуки гострих перців (до смаку, хто полюбляє гостріше можна додати більше);
  • 1-2 головки часнику (на ваш смак);
  • петрушка, укроп (по одному маленькому пучку);
  • 100 грамм пряного базилікового уксусу (можна замінити звичайним, але так набагато смачніше);
  • 100 грамм олії;
  • 75-100 грамм сахару (1 столова ложка сахару - 25 грамм);
  • 2 столових ложки солі;

Спочатку приготуємо заправку для помідорів по корейськи.

Перець, гострий та солодкий, часник, перекрутити на м'ясорубці або у блендері (кухонному комбайні), зелень мілко нарізати. Змішати в окремій посуді сахар, сіль, олію та пряний базиліковий уксус, перемішувати доки не розчиниться сахар та сіль. Всі інгредієнти змішати.

Помідори нарізати половинками, або чвертями. Укладайте слоями в трьох-літрову банку, спочатку помідори, потім заправку і так по черзі.

Банку закрийте кришкою і поставте у холодильник кришкою вниз, для того щоб верхній слой помідорів швидше промаринувався. Через 8 годин помідори будуть готові! Згодом банку можна буде перевернути у нормальне положення. На наступней день помідори будуть ще смачніші!