Що нам знадобиться для приготування помідорів по корейськи:
- 2 кілограми помідорів;
- 4 штуки болгарских перців (можна взяти зелений, жовтий, щоб додати кольорів до нашої страви;
- 1-3 штуки гострих перців (до смаку, хто полюбляє гостріше можна додати більше);
- 1-2 головки часнику (на ваш смак);
- петрушка, укроп (по одному маленькому пучку);
- 100 грамм пряного базилікового уксусу (можна замінити звичайним, але так набагато смачніше);
- 100 грамм олії;
- 75-100 грамм сахару (1 столова ложка сахару - 25 грамм);
- 2 столових ложки солі;
Спочатку приготуємо заправку для помідорів по корейськи.
Перець, гострий та солодкий, часник, перекрутити на м'ясорубці або у блендері (кухонному комбайні), зелень мілко нарізати. Змішати в окремій посуді сахар, сіль, олію та пряний базиліковий уксус, перемішувати доки не розчиниться сахар та сіль. Всі інгредієнти змішати.
Помідори нарізати половинками, або чвертями. Укладайте слоями в трьох-літрову банку, спочатку помідори, потім заправку і так по черзі.
Банку закрийте кришкою і поставте у холодильник кришкою вниз, для того щоб верхній слой помідорів швидше промаринувався. Через 8 годин помідори будуть готові! Згодом банку можна буде перевернути у нормальне положення. На наступней день помідори будуть ще смачніші!