На 5 килограмм капусты нам потребуеться:
- 1 кг. репчатого лука;
- 1 кг. моркови;
- 3-4 шт. кислых яблок;
- 7-8 шт. красного сладкого перца;
- 1 стакан клюквы;
- 300 грамм сахара;
- 3 столовых ложки соли;
- 300 грамм уксуса;
- 500 грамм подсолнечного масла.
Приготовление нашей капусты:
- Нашинковать капусту и лук.
- Нарезать яблоки и перец "соломкой".
- На крупной терке натереть морковь.
- Все перемешать.
Через 2 дня можно есть. Выходит примерно две 3-х литровые банки.
Капустка в кадушке киснет на славу,
Народых умельцев живое искусство.
Впервые я в жизни так горд за державу,
И к квашеным звёздам особое чувство.
Под водку закуски ищи - не найдёшь,
С картошкой вприкуску, милое дело.
Любовь с аппетитом ты в сердце прольёшь,
Капуста в закваске - стола королева.
© Неоновый
Ткемалі (ტყემლის საწებელა) - грузинський соус, в основному використовується з рибою, м'ясом, птицею, гарнірами з картоплі і макаронних виробів. В даний час існує безліч модифікацій цього соусу, в його основі лежить кисла слива, модифікації цього соусу полягають в тому, що кислу сливу замінюють іншими кислими плодами, наприклад, агрусом, червоною смородиною, а в нашому випадку - сливи розчепіреної або аличею
Щоб приготувати нашу аджику, нам знадобитися:
- 2,5 кілограм помідорів;
- 0,5 кілограм солодкого червоного перцю
- 3 штуки гіркого перцю (можна більше, за смаком, хто любить гостріше);
- 300 грам часнику (1 склянка);
- 300 грам хрону;
- 1,5 склянки оцту;
- 1 склянка цукру;
- 2 столові ложки солі;
Оцет, цукор і сіль ви можете покласти на свій смак.
Приготування:
Все перекрутити через м'ясорубку і розкласти по банках. Зберігати в холодильнику.
Виходить приблизно 3-3,5 літра.
Найпростіший спосіб приготувати пряний базиликовий оцет для заправки салатів та інших страв.