На 5 килограмм капусты нам потребуеться:

  • 1 кг. репчатого лука;
  • 1 кг. моркови;
  • 3-4 шт. кислых яблок;
  • 7-8 шт. красного сладкого перца;
  • 1 стакан клюквы;
  • 300 грамм сахара;
  • 3 столовых ложки соли;
  • 300 грамм уксуса;
  • 500 грамм подсолнечного масла.

Приготовление нашей капусты:

  • Нашинковать капусту и лук.
  • Нарезать яблоки и перец "соломкой".
  • На крупной терке натереть морковь.
  • Все перемешать.

Через 2 дня можно есть. Выходит примерно две 3-х литровые банки.

Капустка в кадушке киснет на славу,

Народых умельцев живое искусство.

Впервые я в жизни так горд за державу,

И к квашеным звёздам особое чувство.


Под водку закуски ищи - не найдёшь,

С картошкой вприкуску, милое дело.

Любовь с аппетитом ты в сердце прольёшь,

Капуста в закваске - стола королева.

© Неоновый

Ткемалі з жовтої аличі

Ткемалі (ტყემლის საწებელა) - грузинський соус, в основному використовується з рибою, м'ясом, птицею, гарнірами з картоплі і макаронних виробів. В даний час існує безліч модифікацій цього соусу, в його основі лежить кисла слива, модифікації цього соусу полягають в тому, що кислу сливу замінюють іншими кислими плодами, наприклад, агрусом, червоною смородиною, а в нашому випадку - сливи розчепіреної або аличею

Щоб приготувати нашу аджику, нам знадобитися:

  • 2,5 кілограм помідорів;
  • 0,5 кілограм солодкого червоного перцю
  • 3 штуки гіркого перцю (можна більше, за смаком, хто любить гостріше);
  • 300 грам часнику (1 склянка);
  • 300 грам хрону;
  • 1,5 склянки оцту;
  • 1 склянка цукру;
  • 2 столові ложки солі;

Оцет, цукор і сіль ви можете покласти на свій смак.

Приготування:
Все перекрутити через м'ясорубку і розкласти по банках. Зберігати в холодильнику.
Виходить приблизно 3-3,5 літра.

Пряний оцет з базиліком

Найпростіший спосіб приготувати пряний базиликовий оцет для заправки салатів та інших страв.

Сторінка 3 із 3